+31 20 760 4909      service@wipa.nl
twitter Facebook LinkedIn

Het Tier-2 netwerk van WIPA

Datacenters

Om kwaliteit bij WIPA te garanderen, nemen wij ruimte af bij verschillende datacenters in Amsterdam. evoSwitch te Haarlem en TeleCity te Amsterdam de zijn de twee hoofdlocaties waarvoor gekozen is. Daarnaast nemen we ruimte af in euNetworks te Amsterdam. Door voor meerdere datacenters te kiezen kan veiligheid van uw informatie worden verzekerd. Daarnaast beschikt ons Tier-2 netwerk over veel vermogen en snelle verbindingen door gebruik van eigen glasvezel paden tussen deze locaties.

Het Tier-2 netwerk van WIPA bestaat uit meerdere datacenters in de regio Amsterdam die onderling via dubbele 10Gbit glasvezelpaden zijn verbonden. Door gebruik te maken van dubble glasvezelpaden heeft WIPA een netwerk met hoge beschikbaarheid en snelheid kunnen realiseren. Tevens zijn deze dubbele glasvezelpaden fysiek van elkaar gescheiden zodat er geen problemen ontstaan op beide paden tegelijk bij graafwerkzaamheden

Evoswitch AMS1

EvoSwitch Datacenter biedt colocatie diensten en IT-infrastructuuroplossingen voor organisaties in een veilige, schaalbare IT-omgeving. EvoSwitch is toonaangevend op het gebied van energie efficiëntie waardoor de financiële investering die nodig is voor de hosting van bedrijfskritieke IT-apparatuur tot een minimum beperkt wordt. Met meer dan 20.000m² of 200.000² ft colocatie ruimte biedt EvoSwitch een groot aantal voordelen:

  • Oppervlakte: 12.000m2
  • Voldoende connectiviteit dankzij ruim 50+ inhouse carriers en internet exchanges
  • In bedrijf sinds 2007
  • 24 x 7 beveiliging met CCTV, elektrische hekken en bewakers op locatie, in het bezit van de laatste certificeringen
Evoswitch Amsterdam

Transit

WIPA neemt Transit diensten af bij verschillende partijen waaronder Joint Transit, Hurricane Electric en Telefonica. De totale capaciteit van onze transit verbindingen is meer dan 20 Gbit en kan in geval van groei snel worden verhoogd naar 40 Gbit of hoger.

Peering

WIPA is aangesloten bij de Amsterdamse Internet Exchange en de Nederlandse Internet Exchange. Beide platformen faciliteren een dienst die wij "peering" noemen. Peering is het maken van afspraken tussen providers om (vaak gratis) verkeer uit te wisselen op de Internet Exchange

euNetworks

Het datacenter van euNetworks in Amsterdam is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008 kwaliteitsnormen. Het biedt een combinatie van toptechnologie, connectiviteit, beveiliging, koeling, brandbestrijding en engineeringdiensten. Hiermee is euNetworks een uiterst veilig en betrouwbaar datacenter. Een uitstekende locatie voor het hosten van uw websites en bedrijfskritische web applicaties.

  • Oppervlakte: 6.000m2
  • Partner van NLIX en AMS-IX
  • In bedrijf sinds 2002
  • 24 x 7 beveiliging met CCTV
Evoswitch Amsterdam